A COMEX elnyeri a JailbreakMe 3.0, George Hotz Pwnie-díjat a Sony peres rap daláért

. A COMEX, a jól ismert JailbreakMe 3.0 fejlesztője PWNIE díjat kapott az ilyen kizsákmányolható sebezhetőség felfedezéséért. George Hotz, az az ember, aki 2007 -ben először kinyitotta az eredeti iPhone -t, nagyon másfajta díjat nyert: Olvassa tovább!

A PWNIE Awards egy új típusú díjátadó ünnepség, amely a legjobb hackereket ünnepli. A legjobb ügyféloldali hiba kategóriájában, amely a böngésző sebezhetőségének kiaknázására kezelt személyhez kapcsolódik, és jól kihasználja azt, a COMEX díjat nyert a böngésző sebezhetőségéért, amely lehetővé tette a JailbreakMe 3.0 működését. A JailbreakMe egy hihetetlenül egyszerű jailbreaking módszer, amely bármilyen iPhone, iPad és iPod Touch -mal működik, mindaddig, amíg az iOS 4.3.3 vagy annál fiatalabb futtatást futtat. A felhasználóknak egyszerűen a szafarit kell mutatniuk a Jailbreakme webhelyre, és követniük kell a képernyőn megjelenő gyors utasításokat, amelyek többnyire magukban foglalják a linkre való kattintást és néhány percet várni. Követheti a teljes lépésről-lépés útmutatót arra, hogyan lehet ezt itt végrehajtani.

A Pwnie Awards blog félelmetes hosszúságú, hogy megmagyarázza, hogyan működik ez a sebezhetőség:

A COMEX kihasználta a tolmács sebezhetőségét az 1. típusú betűkészlet -stílusú programok számára a MobileSafari által használt Freetype könyvtárban. Ez a kizsákmányolás egy fantasztikus példa egy furcsa gép programozására a modern rendszer kiaknázására. A COMEX a tolmács feletti ellenőrzését felhasználta egy rendkívül kifinomult ROP hasznos terhelésének futásidejében, és megkerüli az ASLR védelmét az iOS -ban. Ezenkívül a ROP hasznos teher egy kernel sebezhetőségét használta ki a kód végrehajtásához a kernelben és letiltva a kód aláírását.

Noha az Apple azóta kijavította ezt a sebezhetőséget, minden bizonnyal a könyvekben marad, mint a leginkább kiaknázott sebezhetőség.

Eközben Geohot saját díjat tudott elnyerni: online zenei díjat, köszönhetően egy rapnek, amelyet néhány hónappal ezelőtt a Sonyról készített (és énekelt). Meglepetésemre, hogy a végeredmény valójában egyáltalán nem tűnik olyan rossznak, bár figyelmeztetnünk kell, hogy ott van valamilyen sértő nyelv:

A Sony az év elején a Hotz-t beperelte a PlayStation 3 „Jailbreaking” és a nem Sony által jóváhagyott tulajdonságok engedélyezéséért a konzolra. Az ügyet később rendezték.

Az összes nyertes listájához itt olvassa el a hivatalos PWNIE Awards 2011 oldalt itt.

Köveshet minket a Twitteren, vagy csatlakozhat a Facebook rajongói oldalunkhoz, hogy a Microsoft, a Google és az Apple legújabb legújabb oldalán frissítse magát.

Leave a Reply

Your email address will not be published.